Ako si vyrobiť svadobné oznámenie s pečiatkami

01.04.2021

Ako si vyrobiť svadobné oznámenie s pečiatkami

Milé nevesty, ak rady tvoríte a chceli by ste si na svoju svadbu časť vecí samé vyrobiť, tak práve pre vás budú naše návody a inšpirácie, ktorých nie je na slovenských stránkach veľa. Dnes by sme vám chceli ukázať ako si vyrobiť svadobné oznámenie pomocou pečiatok, ale nielen oznámenie, sadu použijete aj pri výrobe pozvánok, menoviek na stoly, obálok, etikiet na fľaše, darčekov pre svadobných hostí, na krabice a určite sa nájde ešte viac možností. Výhodou tejto metódy je, že môžete experimentovať s farbami a nemusíte zostať len pri jednej farebnej možnosti.

Čo budeme potrebovať:

Tvrdý papier, obálky, pečiatky, pečiatkové podušky, nožnice, vysekávačku na papier (nie je nutná).

Papier sa zväčša predáva v rozmere A4, preto si ho nastriháme na 4 rovnaké časti o rozmere A6 (10,5×14,8cm)

V našom sete máme 4 hlavné pečiatky. Vyberieme si farbu, ktorou chceme aby bolo písmo opečiatkované a pečiatku si namáčame.

Otlačíme si najprv venček s iniciálkami, potom spodnú pečiatku s veľkým textom. Treba dobre popritláčať, aby sa celá plocha pekne otlačila. Dávame si pozor, aby sme pečiatku mali rovno a pekne v strede vycentrovanú. Nakoniec otlačíme do voľného priestoru v strede mená.

Môžeme otlačiť všetko jednou farbou, alebo môžeme experimentovať a vyskúšať rôzne farebné kombinácie. V sade je aj doplnková pečiatka s lístkovým ornamentom a ten môžeme použiť na ozdobenie oznámenia po okrajoch v jemnejšej farbe, alebo tiež na obálky, pozvánky, menovky a podobne.

Tento postup môžete vidieť aj na druhej sade, kde sme použili postavičky nevesty a ženícha a iný typ písma na mená.

K oznámeniu si vyrobíme aj pozvánku ku svadobnému stolu, použijeme nato poslednú pečiatku. Môžeme ju tiež dozdobiť ornamentom. Pozvánku si môžeme vystrihnúť do obdĺžnika v ľubovoľnom rozmere, alebo použiť vysekávačku na papier. Vysekávačky sa dajú zakúpiť v rôznych tvaroch.

Oznámenie je hotové, zladíme si ho s obálkami a môžeme posielať. Dúfam, že sme vás inšpirovali a tešíme sa pri ďalších návodoch.

ZTNkZ